Review: Saucony Ride 9

Saucony is de laatste jaren bezig aan een behoorlijke opmars in hardloopland. Met de nieuwe dempingstechniek, Everun, zijn ze een nieuwe weg ingeslagen. En niet zonder succes! Sinds kort is ook de Saucony Ride uitgerust met dit vernieuwde dempingsmateriaal. In de Triumph Iso 2, Hurricane Iso 2, Kinvara 7 en Guide 9 een enorm succes. Ik heb uitgezocht of dit in de Ride 9 ook zo is!

Ride 9

Slijtzool

Het eerste wat opvalt bij het kijken naar de slijtzool is de ‘visgraat’ onder de schoen. Deze TriFlex zool zorgt voor een beter grondcontact, maar verbeterd ook de stabiliteit van de schoen. Door deze nieuwe techniek blijft de schoen altijd, op ieder moment van de afwikkeling, contact houden met de grond. Zo voorkom je het gevoel dat je schoen onverwacht ‘doorknikt’ bij het zetten van een stap. Daarnaast zijn we gewend dat Saucony haar zolen geheel door laat lopen onder de voet. Hierdoor voelt de schoen over de gehele lengte even comfortabel aan.

Demping

Op het werk krijg ik nog vaak de vraag naar de PWRGRD in plaats van de Ride. PWRGRD is de demping waar Saucony jaren om bekend stond. In de nieuwe modellen is dit zeker niet verdwenen, maar uitgebreid met een Everun topsole. Deze zool van tegen elkaar geperste bolletjes zorgt voor een directer gevoel en meer energieteruggave vanuit de schoen. Er gaat dus minder energie uit de landing/afzet verloren, wat zorgt voor een prettiger gevoel tijdens het lopen.

Everun

Bovenwerk

Het bovenwerk van de nieuwe Ride is voorzien van FlexFilm. Dit materiaal zorgt voor een goede ondersteuning om de voet, maar is geheel naadloos. Zo heb je minder kans op wrijving of irritatie tijdens het lopen. Daarnaast zal de binnenkant van de schoen comfortabeler aanvoelen, waar je met name bij het uitzetten van de voet profijt van hebt.

Uiterlijk

Dat het uiterlijk van hardloopschoenen een kwestie van smaak blijft, zal geen verrassing zijn. De Ride 9 is voor dames uitgevoerd in een roze/paarse versie, een blauw/roze variant en ook in de RunPops lijn, in geheel limegroen. Voor heren bestaat de schoen in groen/blauw, compleet blauw en in de fluoriserend oranje RunPop versie. 

Ride 9 - 3

Technische specificaties

8mm heeldrop
Gewicht: 264 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround schoen

Conclusie

De Saucony Ride 9 is, mede door de Everun topsole, een waardig lid van de vernieuwde Saucony collectie. Het Everun zorgt ervoor dat de schoen, of je nu een korte intervaltraining of een lange duurloop doet, zijn vorm en demping behoudt zonder tegen te werken. De Ride 9 is iets zwaarder dan zijn voorganger, maar hier merk je nagenoeg niets van. Wat mij betreft een fijne schoen voor zowel baan- als wegtrainingen, een echte allrounder!

Deze review is ook verschenen op https://all4running.nl/blog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s