Review: Saucony Breakthru 3

De Saucony Breakthru is een lichtgewicht trainingsschoen met een comfortabele demping. Een schoen die qua demping doet denken aan de Ride, maar nog net wat lichter en reactiever is. Een ideale schoen voor de combi baan en weg, of om juist in te zetten voor een snelle wedstrijd. Je kunt alle kanten op!

Slijtzool

Het wordt bijna een saai verhaal; de slijtzolen van Saucony zijn sinds de laatste updates gewoon top. De TRI-FLEX technologie zorgt voor een prima grip op diverse ondergronden en vooral een constant contact van de schoen met de ondergrond. Daarnaast is de schoen voorzien van een combinatie tussen XT-900 en IBR+, wat zorgt voor een duurzame zool en een gedempte, responsieve afzet. De zool loopt onder de gehele voet door, zodat er zo min mogelijk wisselingen zijn in de afwikkeling.

img_6742

Demping

Op het gebied van de demping heeft de Breakthru 3 een behoorlijke verandering ondergaan. Net als in de meeste Saucony modellen is er nu een Everun topzool en hakinzet toegevoegd. Deze techniek zorgt een prettig comfortabel en stabiel gevoel, en draagt daarnaast ook behoorlijk bij aan de responsiviteit van de schoen. Door een betere energy return vanuit de schoen, gaat er minder kracht verloren tijdens het lopen. Prettig op een snelle interval training, maar ook tijdens bijvoorbeeld de marathon. Door minder energie in de schoen op te slaan, wordt de schoen minder warm en behoudt dus de gehele run zijn stabiliteit.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Breakthru 1 en 2 werd niet door iedereen even goed beoordeeld. Het voelde op zich prettig aan, maar wilde bij lopers met een mid-/voorvoet landing nogal eens scheuren ter hoogte van de voorvoet. In de Breakthru 3 zien we een compleet vernieuwd upper, welke geheel naadloos is. De schoen voelt hierdoor meer als een trainings-/wedstrijdschoen, en zal je met zijn prettige demping dan ook kunnen verrassen. De lusjes waar de veters doorheen gaan lopen rond de gehele midvoet en bieden zo de mogelijkheid de schoen precies aan te laten sluiten.

img_6743
Uiterlijk

Tja, qua uiterlijk heeft de Saucony Breakthru tot nu toe wellicht niet zoveel vrienden gemaakt. De schoen had telkens behoorlijk uitgesproken kleuren en prints, waar je wat mee hebt of juist absoluut niet. Dit jaar is de schoen voor zowel dames als heren uitgevoerd in een grotendeels grijze kleur, met teal/paarse details voor de dames en gehele details voor de heren.

Technische specificaties

8 mm heeldrop
Gewicht: 241 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround schoen

img_6289
Conclusie

De Saucony Breakthru 3 is voor mij een schoen waar ik al enige tijd naar uit heb gekeken. Na alle positieve ontwikkelingen met nieuwe slijtzolen en natuurlijk de Everun technologie, zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Bij de eerste stappen op de Breakthru 3 voelt deze wellicht iets stijf, wanneer je hem vergelijkt met zijn voorganger. Dit heeft onder andere te maken met de Everun topzool en na enkele minuten is dit gelukkig al niet meer voelbaar. De schoen is nog steeds prettig comfortabel en behoorlijk responsief, iets wat bij mijn directe loopstijl erg goed past. Deze combinatie maakt echter dat de schoen op vele manieren in te zetten is. Zowel als schoen voor de snelle trainingen of wedstrijden, als een schoen voor je duurlopen. Afhankelijk van jouw loopstijl en trainingen. Het vernieuwde bovenwerk is letterlijk en figuurlijk een verademing; bijna niet voelbaar en veel minder warm dan bij de vorige uitvoeringen.

x Margon

Dit artikel is eerder verschenen op https://all4running.nl/blog/2017/01/review-saucony-breakthru-3-vs-saucony-breakthru-2/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s