Snelle nacho’s

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers, maar zie je het absoluut niet zitten om lang in de keuken te staan. Deze nacho’s zijn het perfecte comfortfood voor zo’n moment. Zelfs populair bij de buurvrouw van ver in de 80, dat zegt toch genoeg? En hé, er zit evengoed groente in! 😉

Ingrediënten
voor ± 3 personenimg_6798

500 gram gehakt
zak tortillachips naturel
1 a 2 teentjes knoflook
zakje Fajita kruiden
1 blikje mais
1 blikje Mexicaanse mix
1 a 2 tomaten
geraspte kaas
zure room

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rul het gehakt in een hapjespan met een scheut olijfolie of boter. Laat de mais en Mexicaanse mix uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn en voeg samen met de groente toe aan het gehakt. Laat een paar minuten sudderen. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Doe deze samen met de Fajita kruiden bij het gehaktmengsel en roer goed door elkaar gedurende een paar minuten.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal royaal met tortillachips. Stort hierop het gehaktmengsel. Bovenop het gehaktmengsel komt de rest van de tortillachips. Top af met de geraspte kaas. Ik doe dat altijd lekker dik, maar dat is net waar je van houdt. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 10 minuten. Dit doe ik altijd op gevoel; wanneer de kaas gesmolten is haal ik de ovenschaal eruit.

Serveer met de zure room, frisse ijsbergsla en blokjes tomaat. Ook erg lekker met (zelfgemaakte) guacamole of salsa!

Eet smakelijk!
x Margon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s