Bananenbrood

Zul je natuurlijk altijd zien; heb je wat lekkere baksels op de planning staan, begint je mixer te protesteren! Na wat flitsen, geronk en gekraak zat er helaas geen beweging meer in. Goede reden om te investeren in een mixer met wat meer vermogen, zodat ook zwaardere baksels geen probleem meer zijn. En wat wil het toeval? Die mixer is nog Ferrari rood ook! Altijd leuk, zo’n eye-catcher in het keukenkastje. Je snapt dat ik niet kon wachten om mijn nieuwe aanwinst uit te proberen. Dit bananenbrood stond dan ook in no time in de oven!

img_7098
Je kunt er tegenwoordig bijna niet om heen; het bananenbrood is hip! Ook mijn interesse werd hierdoor gewekt. Bij ons is deze, na heeeeeeeel veel proberen, toch echt favoriet. Gezien de hoeveelheid suiker zeker niet de gezondste versie ooit, maar wel een heerlijk tussendoortje! Lekker bij de koffie, na het sporten, of tijdens je drukke werkdag. Je kunt dit bananenbrood eventueel in plakjes invriezen, zodat je voor een later moment je tussendoortje al klaar hebt.

Ingrediënten

250 gram bloem
200 gram (basterd)suiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
2 a 3 rijpe bananen
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
mespunt (zee)zout
2 eieren
125 gram crème fraîche (of Griekse yoghurt)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en/of bekleed met bakpapier. Door bakpapier te gebruiken is je banenenbrood na het bakken makkelijker uit de vorm te halen en blijft deze over het algemeen ook heel. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en een mespuntje (zee)zout. Pel en prak de bananen fijn en zet even apart. Mix de boter, suiker en vanillesuiker vlot tot een glad mengsel. Dit kan met de mixer, of eventueel in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren en crème fraîche toe. Mix door elkaar. Schep dit met een spatel door het bloemmengsel. Niet mixen! Wanneer dit goed gemengd is, schep je de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ongeveer een uur goudbruin. Kun je ondertussen mooi het restje beslag uit de kom slikken, want dat is al erg lekker! 😉

Controleer na ongeveer 50 minuten even op gaarheid met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is je brood gaar en kan uit de oven. Laat je bananenbrood een half uur afkoelen in de cakevorm. Haal deze er daarna uit en laat nog ongeveer een uur afkoelen op een rooster.

In plaats van witte basterdsuiker, gebruik ik vaak lichte basterdsuiker. Je bananenbrood wordt daardoor iets donkerder, maar zeker net zo lekker!

bananenbrood, bakken, recept, notanotherfitgirl

Geniet ervan! Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt?
x Margon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s