Review: Brooks Adrenaline GTS 17

Hoewel de Brooks Adrenaline GTS 16 niet veel veranderingen had ten opzichte van zijn voorganger, waren er behoorlijk wat aanmerkingen op deze schoen. Hoe is Brooks daar mee omgegaan? Borduren ze met de Adrenaline GTS 17 voort op de 16, of gooien ze het toch over een andere boeg? Ik zocht het voor je uit!

Slijtzool

De slijtzool van de Adrenaline 17 is gelijk aan die van type 15 en 16. De slijtzool onder de hak is gemaakt van carbon rubber, met een hoge slijtvastheid. De rest van de zool is voorzien van geblazen rubber, wat zorgt voor een gedempte en reactieve afzet. Uiteraard is ook de Progressive Diagonal Rollbar weer aanwezig. Dit correctieblok is in de laatste versie meer voelbaar dan in type 16. Dit heeft te maken met veranderingen in de middenzool.

Demping

De demping van de Brooks Adrenaline GTS bestaat uit drie verschillende soorten foam met elk hun eigen zachtheid. Op deze manier wordt er gezorgd voor een comfortabele demping en een geleidelijke afwikkeling van de voet, maar wordt ook de stabiliteit behouden. Aangezien de Adrenaline een antipronatie schoen is, is de binnenzijde van de voet het stevigst. Vergeleken met type 16 is dit nieuwste model een stukje zachter, doordat er veranderingen zijn in de dichtheid van de demping. Door deze ontwikkeling lijkt de GTS 17 meer weg te hebben van de GTS 15.

Bovenwerk

Ook in het bovenwerk van de Adrenaline GTS 17 zien we overeenkomsten met de Adrenaline GTS 15. Het gebruikte materiaal in type 16 is erg goed bevallen, maar de veranderde pasvorm is minder populair. In de nieuwste versie zien we dan ook weer een wat bredere toe-box. Verder is het bovenwerk naadloos, en voorzien van diverse zadels rondom de mid- en voorvoet voor extra stabiliteit. Verder heeft Brooks goed gekeken naar een aantal kleine details, waaronder het binnenwerk van de hielkap. Deze bestond altijd uit twee materialen, waardoor er halverwege de hiel een dunne naad voelbaar was. In de Adrenaline 17 bestaat de hielkap uit een geheel, waardoor dit euvel is verholpen.

Adrenaline 17 - 1.JPG

Uiterlijk

Wat betreft het uiterlijk van de Adrenaline is Brooks behoorlijk voorspelbaar. Ook dit jaar heeft de schoen veel weg van zijn voorgangers, ware het niet dat de vernieuwde zadels een frissere look geven. Zoals elk jaar is er keuze in kleur voor zowel de dames als heren, al komen de extra smalle en extra brede leest maar in een kleurstelling per seizoen.

Technische specificaties

12 mm heeldrop
Gewicht: 303 gram (heren US 9)
Pronerende loper
Trainingsschoen

Conclusie

Ondanks dat de verschillen tussen de Brooks Adrenaline GTS 15 en 16 niet zo groot leken, bleken de gebruikers helaas anders te oordelen. Door een verandering in de gebruikte tussenzool bleek de schoen minder comfortabel dan zijn voorgangers, en ook de licht veranderde pasvorm maakte niet overal vrienden. Dit is uiteraard iets wat men incalculeert bij het ontwerpen van een nieuwe schoen, je kunt namelijk niet iedereen tevreden houden. Toch is het goed te zien dat de Adrenaline GTS 17 bijna een kopie is van versie 15; comfortabel, stabiel en voorzien van een prettige pasvorm. Gewoon weer een schoen waar je op kunt bouwen, zonder gedoe!

Je shopt de Brooks Adrenaline GTS 17 hier en de Brooks Adrenaline GTS 16 hier.

x Margon

Dit artikel is eerder verschenen op https://all4running.nl/blog/2017/02/review-brooks-adrenaline-gts-17-vs-brooks-adrenaline-gts-16/.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s