Italiaanse quiche

Ik ben gek op taart! Dus hoe lekker is het als je ook taart kunt serveren als avondeten? Wel een hartige hoor, het moet toch een beetje gezond blijven. Deze quiche met een Italiaans tintje kwam ik een paar weken terug tegen op Facebook. Het originele recept komt van Kookidee, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Heb je nou net als ik geen quichevorm en houdt dat je tegen om met dit gerecht aan de slag te gaan? Gebruik dan gewoon een kleine springvorm of mini ovenschaaltjes. Zeker met kleine bakjes maak je mooie porties per persoon. Ook ideaal wanneer je wat overhebt en de volgende dag nog eens op wilt warmen.

Ingrediënten

5 plakjes hartige taart deeg
1 bol buffelmozzarella
1/2 prei
1 kleine courgette (anders een halve)Italiaanse quiche, not another fitgirl, koken, quiche, notanotherfitgirl
1 ui
3 teentjes knoflook
125 gram champignons
80 gram serranoham
verse basilicum
125 gram crème fraîche (of kwark)
3 eieren
100 gram geraspte kaas
paneermeel
peper en zout
oregano
olijfolie
boter of bakspray (om in te vetten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes hartige taart deeg uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Vet de bakvorm of kleine schaaltjes alvast in. Breek de eieren boven een kom en voeg daar de crème fraîche en geraspte kaas aan toe. Meng dit geheel goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Dit mag zo even blijven staan.

Snipper de ui en snijd de prei in halve ringetjes. Snijd de courgette en champignons in blokjes, en hak de knoflook goed fijn. Verwarm een hapjespan met olijfolie op laag vuur. Doe hier de gesneden groente en knoflook in, maar houdt de champignons nog even apart. Deze nemen veel kookvocht op, waardoor de quiche erg nat kan worden. Bak de groente voor een paar minuten en voeg op het laatst de champignons toe. Als het groentemengsel toch erg nat is geworden, laat deze dan even uitlekken in een vergiet.

Bedek ondertussen je bakvorm of schaaltjes met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Verdeel de gebakken groente gelijkmatig. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en leg bovenop de groente. Snijd een aantal blaadjes basilicum grof en verdeel ook over de vorm(pjes). Scheur de serranoham in stukken en leg er bovenop. Dit mag best grof, geeft een lekkere bite als de quiche klaar is. Giet het eimengsel over de basis van je quiche en bestrooi rijkelijk met oregano. Zet de quiche ongeveer 25 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gekleurd is. Let op! Bij kleine vormpjes is de baktijd vaak iets korter, bij een hoge springvorm juist iets langer. Zelf even in de buurt van de oven blijven dus.

De quiche vult zo al behoorlijk, maar als je het lekker vindt kun je er natuurlijk een lekkere salade bij serveren. Of gewoon een mengsel van komkommer, (cherry-)tomaatjes en wortel. Lekker fris!

Ook erg lekker: varieer eens met paprika, zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas of verschillende soorten ham. De mogelijkheden zijn eindeloos en wedden dat je elke keer iets lekker op tafel tovert!

Eet smakelijk!
x Margon

 

Advertenties

4 gedachten over “Italiaanse quiche

  1. Dit ziet goed uit! Ik ben blij dat ik al gegeten heb, wat van je foto’s zou je spontaan weer trek krijgen in iets lekkers! Leuk dat je op de eerste foto je quiche presenteert in de vorm van een gezicht! + de stap voor stap foto! Slim en vooral ook handig!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s