Review: Saucony Peregrine 7

De laatste jaren wint trailrunning behoorlijk aan populariteit in Nederland. In onze omgeving, met de duinen, het strand en het bos binnen op een paar kilometer afstand, is het dan ook een geliefde manier van hardlopen. Weg van de geasfalteerde wegen, maar zelf je route vinden over onverharde paden en zo de mooiste plekjes van de omgeving ontdekken. Juist dat verschil in ondergrond maakt dat je hier andere schoenen voor gebruikt dan op de weg. Saucony heeft hier onder andere de Peregrine voor op de markt gebracht. Ik zocht voor je uit wat dat nu eigenlijk voor schoen is.

Saucony, Peregrine 7, Trailrunning, Review, notanotherfitgirl, not another fitgirl, running
Slijtzool

Om op onverharde paden voldoende grip te hebben, is de Saucony Peregrine 7 uiteraard voorzien van een grof profiel. Het PWRTRAC rubber dat hiervoor gebruikt is biedt drie keer meer grip en duurzaamheid dan de standaard runningzolen. Wanneer je het profiel beter bekijkt, zul je zien dat de pads onder de hak en voorvoet in tegengestelde richting staan. Op deze manier heb je voldoende grip bij zowel het klimmen als dalen. Ook is er in de Peregrine 7 een Rock Plate geplaatst, welke de voet beschermt tegen scherpe delen. Deze plaat biedt ook stabiliteit, zonder tijdens de afwikkeling stijf aan te voelen.

Demping

De Saucony Peregrine 7 is voorzien van een Everun topzool en hakinzet. Deze responsieve dempingstechniek biedt een direct en stabiel loopgevoel, zonder in te leveren op comfort. Doordat een trailschoen vaak gebruikt wordt op zachte ondergrond, is deze voorzien van een minder zachte demping dan een hardloopschoen voor op de weg. Op deze manier heb je wel comfort tijdens de landing, maar verlies je niet het gevoel met de ondergrond tijdens de afwikkeling.

Saucony, Peregrine 7, Trailrunning, Review, notanotherfitgirl, not another fitgirl, running

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Peregrine 7 heeft de grootste verandering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. We zien een TPU Exo-Skeleton bovenwerk, welke zorgt voor meer ondersteuning en een betere omsluiting van de voet. De lusjes waardoor de veters bevestigd worden zitten vast aan de midzool, waardoor de schoen een prettige zijwaartse stabiliteit rondom de midvoet creëert. Het binnenwerk is van RUN-DRY materiaal. Comfortabel en sneldrogend materiaal, welke zorgt voor een prettige pasvorm rond met name de achtervoet.

Uiterlijk

Trailschoenen zijn natuurlijk niet gemaakt om zo schoon mogelijk te blijven, je gaat er tenslotte lekker mee buiten de verharde paden. Dit is vaak terug te zien in het uiterlijk, bijvoorbeeld door donkere of saaie kleuren. De Peregrine 7 heeft een uiterlijk welke wat mij betreft best gezien mag worden! Voor de dames grijs met magenta, de heren mogen met een blauw met oranje schoen op pad.

Technische specificaties

4mm heeldrop
Gewicht: 266 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trailschoen

Saucony, Peregrine 7, Trailrunning, Review, notanotherfitgirl, not another fitgirl, running

Conclusie

Welke ondergrond er ook op de planning staat, het is extra fijn als je daarbij ‘blind’ op jouw trailschoenen kunt vertrouwen. De Saucony Peregrine is een schoen die zijn kwaliteit al enkele jaren bewijst, en ook deze laatste variant is zeker een topper. Het lage, maar grove profiel zorgt voor voldoende grip en stabiliteit. Of je nu een PR wilt zetten tijdens een snelle trail of juist op pad gaat voor een lange offroad duurloop, het responsieve maar comfortabele loopgevoel doet je haast vergeten dat je een schoen aan hebt. 

Je shopt de Saucony Peregrine 7 hier.

x Margon

Deze review is eerder verschenen op https://all4running.nl/blog/2017/01/review-saucony-peregrine-7-vs-peregrine-6/.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s