Trifle van kokosmakronen en blauwe bessen

Kokosmakronen, een van mijn favoriete guilty pleasures. Vroeger aten we ze op een feestje of bij oma, tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. En stiekem vind ik ze dan nog lekkerder ook! Super simpel om te maken, je huis gaat er heerlijk van ruiken en je kunt ze nog verwerken in lekkere toetjes ook! Wanneer duik jij de keuken in?

Eigenlijk is een kokosmakroon een heel makkelijk koekje. Er gaan maar drie ingrediënten in het recept dat ik altijd gebruik. Als je het lekker vindt kun je er nog wat druppels vanille extract aan toevoegen, vooral lekker als je ze verwerkt in onderstaande trifle. Ideaal als dessert bij een gezellig etentje, je kunt namelijk alles al voorbereiden. Ik gebruikte deze jam van Ikea met bosbessen en frambozensmaak, maar je kunt elke jam gebruiken die jij lekker vindt. Door deze trifle ’s middags al te maken zijn ze nog smaakvoller!

Ingrediënten

voor ongeveer 15  kokosmakronen
200 gram suikerkokosmakronen, recept, notanotherfitgirl, koken, bakken, trifle met kokosmakronen en blauwe bessen, trifle
200 gram kokosrasp
4 eiwitten

voor de trifle (4 personen)
handje blauwe bessen
400 ml slagroom
250 gram Griekse yoghurt
4 eetlepels bosbessenjam
4 tot 6 kokosmakronen

Bereidingswijze

Begin met het maken van de kokosmakronen. Dit kun je eventueel al een paar dagen eerder doen. Wanneer je de kokosmakronen bewaart in een lichtdichte trommel blijven ze goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Het eigeel heb je niet nodig, dus kun je apart zetten. Doe de suiker en kokosrasp bij de eiwitten in de kom. De kokosrasp die ik gebruik is vacuüm verpakt een daardoor vrij klonterig. Maak deze klonten fijn en meng de ingrediënten door elkaar. Schep over in een steelpannetje en verwarm voor zo’n drie minuten op laag vuur. Blijf roeren en zorg dat het mengsel niet verkleurt. Schep met twee lepels (of gewoon met je handen 😉 )  bergjes kokos op de bakplaat. Zorg dat er voldoende afstand tussen de bergjes is, ze zakken namelijk nog een beetje in. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten. Houdt de oven een beetje in de gaten, wanneer de buitenkant goudbruin kleurt zijn ze klaar. Haal de bakplaat uit de oven en leg de kokosmakronen op een bord of schaal, anders wordt de onderkant erg donker.

Als je de kokosmakronen zo op eet is het leuk (en erg lekker!) ze te decoreren met chocolade. Smelt wat pure chocolade en dip daar bijvoorbeeld de kokosmakronen in. Wanneer je ze verwerkt in de trifle, leg er dan een paar apart.

Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel er de Griekse yoghurt door. Was de blauwe bessen, verkruimel de kokosmakronen en zet vier lage glazen klaar. Bedek de bodem van elk glas met een laagje van het slagroommengsel. Leg daarop wat verkruimelde kokosmakroon. Bedek met een theelepel jam en daar omheen wat bosbessen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met de jam en bessen. Ik serveerde de trifle met een lange ijslepel en extra koekje ernaast.

Smullen maar!
x Margon

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s