Tulband

In de periode voor Pasen, maar ook die voor Kerst, kun je er bij de bakker en in de supermarkt niet omheen; de tulband doet zijn intrede. Deze luchtige en zachte ‘cake’ in zijn mooie vorm is ook heel makkelijk zelf te maken. Mijn moeder doet dit al jaren, dus ik heb de kunst (en dit recept!) bij haar afgekeken. Heerlijk vond ik het om vroeger te helpen in de keuken! Na het mixen stiekem de garde afslikken en natuurlijk als eerste de tulband proeven.

Ik gebruik bij het bakken van mijn tulband altijd een siliconen bakvorm. Zo kan ik de tulband na het bakken gemakkelijk op een rooster storten om af te koelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je bakvorm goed invet, anders zal dit luchtige deeg helaas scheuren. Het deeg wordt zo luchtig door het lange mixen en het ontbreken van boter in het recept.

IngrediëntenBakken, Tulband, Recept, Pasen, Feestdagen, Homemade, Not another fitgirl, notanotherfitgirl

4 eieren
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
poedersuiker (om te bestrooien)

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 175 graden. Zorg ervoor dat je bakplaat/rooster zich in het midden van de oven of net daaronder bevindt. Weeg de suiker af en doe deze samen met de eieren en het zakje vanillesuiker in een vetvrije kom. Mix dit geheel op de hoogste stand in 9 minuten tot een geheel. Zo klop je veel lucht in het beslag, waardoor deze na het bakken lekker licht en zacht blijft. Ga dus niet lopen haasten!

Schep het zelfrijzend bakmeel met een spatel door het beslag. Doe dit voorzichtig en met grote halen, dan blijft je beslag zo luchtig mogelijk. Vet je bakvorm in en giet het beslag over in de vorm.

Bak de tulband in zo’n 45 minuten goudbruin. Houd de onderkant van je tulband in de gaten, want deze kan flink verkleuren. Dek eventueel af met aluminiumfolie als deze echt te donker dreigt te worden. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker, voor een extra feestelijke touch. Lekker met roomboter!

Tips:
Houdt de ovendeur zoveel mogelijk dicht tijdens het bakken. Laat de tulband eerst in de vorm afkoelen, voor je hem op een rooster stort.

Bakken, Tulband, Recept, Pasen, Feestdagen, Homemade, Not another fitgirl, notanotherfitgirl

Geniet ervan!
x Margon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s