Review: Asics Fortitude 7

De Fortitude 7, alweer de zevende versie van deze super stabiele hardloopschoen van Asics. Een schoen die op de markt is gezet voor de zwaardere loper, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Is dat een kwestie van gewicht, of komen er meer dingen bij kijken? Ik zocht het voor je uit!

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de verschillende soorten hardloopschoenen die er te koop zijn. Door ze in te delen in bepaalde categorieën, worden de verschillen een stuk overzichtelijker. Zo heb je schoenen voor het snelle werk (wedstrijdschoenen) of juist voor de training (trainingsschoenen). Binnen die laatste categorie zijn er schoenen voor verschillende typen lopers. Zo heb je de standaard schoenen, waar het grootste deel van de lopers baat bij heeft. Ben je echter wat zwaarder qua gewicht, heb je meer stabiliteit nodig tijdens de afwikkeling of ben je echt een beginnende jogger, dan val je soms in de categorie schoenen voor de “zwaardere loper”. Dit heeft dus met meerdere factoren te maken!

Asics, hardloopschoen, running, Asics Fortitude, review, hardlopen, notanotherfitgirl, not another fitgirl

Slijtzool

De Fortitude 7 is een robuuste schoen met een opvallende doorlopende slijtzool. Door de slijtzool niet te onderbreken, heeft de voet tijdens de gehele afwikkeling contact met de ondergrond. De schoen geeft op deze manier veel stabiliteit. De Fortitude is voorzien van een Solid Rubber Outsole, welke extra duurzaam is. We zien hierbij een AHAR+ hak en een DuraSponge voorvoet, om een gedempte afzet te realiseren. De brede Guidance Line zorgt voor een relatief soepele afwikkeling.

Asics, hardloopschoen, running, Asics Fortitude, review, hardlopen, notanotherfitgirl, not another fitgirl

Demping

Wanneer je Asics zegt, zeg je GEL demping. Uiteraard zien we deze ook terug in de Fortitude 7. De belangrijkste demping in deze schoen is echter de Speva 55 Lasting middenzool. Een robuust, maar lichtgewicht materiaal, welke zorgt voor demping en comfort. Omdat de Fortitude een schoen is die veel stabiliteit geeft en onder andere geschikt is voor de zwaardere loper, zou teveel GEL de doelgroep tegenwerken. De Speva zool geeft een comfort, zonder in te leveren op het stabiele gevoel.

Asics, hardloopschoen, running, Asics Fortitude, review, hardlopen, notanotherfitgirl, not another fitgirl

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Fortitude 7 lijkt behoorlijk op die van de meeste Asics schoenen. Comfortabel, bijna naadloos en vooral soepel. Bij de tenen zien we een verstevigde, opgestikte rand om de tenen te beschermen. Het grootste verschil is te merken in de hielkap; deze is veel robuuster dan in de gemiddelde hardloopschoen. De hiel wordt zo netjes omsloten in de schoen en tijdens de gehele afwikkeling op zijn plaats gehouden. De voorvoet van de Fortitude 7 is iets breder dan gemiddeld, waardoor de tenen in de afzetfase voldoende ruimte hebben. Voor de heren is de schoen ook verkrijgbaar in een extra brede leest.

Asics, hardloopschoen, running, Asics Fortitude, review, hardlopen, notanotherfitgirl, not another fitgirl

Uiterlijk

Vroeger was de Asics Fortitude 7 een schoen die er log en zwaar uitzag. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, al blijft de schoen een robuust en stevig uiterlijk hebben. De damesschoen is uitgebracht in petrol of paars, de herenschoen is blauw of grijs.

Technische specificaties

10 mm heeldrop
Gewicht: 330 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainingsschoen, uitermate geschikt voor de zwaardere loper

Asics, hardloopschoen, running, Asics Fortitude, review, hardlopen, notanotherfitgirl, not another fitgirl

Conclusie

De Asics Fortitude 7 is een schoen voor de loper die op zoek is naar stabiliteit of wellicht wat zwaarder is. De schoen is stevig, begeleidt de voet prima tijdens de afwikkeling en is relatief comfortabel. Toch betekent dit niet dat iedere loper die iets zwaarder is op deze schoen is aangewezen. Dit is namelijk niet alleen een kwestie van gewicht, ook het looppatroon en eventuele ervaring spelen hier een belangrijke rol in.

Je shopt de Asics Fortitude 7 hier.

x Margon

Advertenties

Een gedachte over “Review: Asics Fortitude 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s