Review: Saucony Triumph Iso 3

De Saucony Triumph Iso 3 is al een tijdje op de markt, en alweer bijna toe aan een nieuwe kleurupdate. Toch had ik mijn review nog helemaal niet met jullie gedeeld! Grote fout, ik weet het. Zo’n topschoen als de Triumph Iso mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Lees snel verder om te ontdekken wat er veranderd is in de nieuwste versie. 

Slijtzool

Sinds de Saucony Triumph Iso 2 zien we een TRI-FLEX slijtzool onder de schoen; horizontale flexgroeven onder de voet in visgraad profiel. Door de flexgroeven horizontaal te plaatsen in plaats van lateraal, zorgt de zool voor een stabiel gevoel over de gehele breedte van de voet en een flexibele afwikkeling. In de Triumph Iso 3 zien we deze TRI-FLEX techniek ook weer terug, al is deze licht aangepast. De flexgroeven tussen het profiel zijn wat dieper gemaakt in de voorvoet, om nog meer comfort en flexibiliteit mee te geven. Ook zijn de rubberen pads onder de voet iets breder, zodat er meer grip ontstaat. Ook zien we dat deze groeven zijn doorgevoerd aan de zijkant van de schoen, waardoor de Triumph Iso 3 minder stijf is in de midvoet.

Saucony, Review, Triumph Iso, Saucony Triumph Iso, Hardlopen, Running, Hardloopschoenen, notantoherfitgirl

Demping

Ook de Everun topzool is weer terug in de Saucony Triumph Iso. Naast de topzool is er nu een volledig Everun hakinzet onder de schoen geplaatst, om meer Energy Return te creëeren vanuit de haklanding. In combinatie met de diepere flexgroeven zorgt dit voor een makkelijkere afwikkeling, maar ook een zachter gevoel in de voorvoet. De Triumph Iso is een schoen die optimaal tot zijn recht komt op de langere afstanden, dit verschil is dus ook niet direct voor iedereen voelbaar.

Saucony, Review, Triumph Iso, Saucony Triumph Iso, Hardlopen, Running, Hardloopschoenen, notantoherfitgirl
Bovenwerk

Het bovenwerk heeft een behoorlijke update ondergaan. Uiteraard zien we de naamgever van deze schoen terug, het ISOFIT bovenwerk. Het verschil in bovenwerk tussen de Triumph Iso 1 en 2 was vrij groot; van een heel zacht, sokachtig materiaal, werd in de tweede versie gekozen voor een wat stugger en dunner bovenwerk. Nog steeds comfortabel, maar kon wat stijf aanvoelen bij de voorvoet. In de Saucony Triumph Iso 3 zien we een combinatie van deze materialen terug. Bij het instappen van de schoen voelt het weer alsof je een sok aantrekt, al is de pasvorm verbeterd ten opzichte van de eerste versie. Iets slanker rond de voet, zonder te knellen. Ook zien we door de jaren heen dat de hielkap iets verandert. De hielkap van de Triumph Iso 3 is net als zijn voorgangers laag, maar iets smaller en steviger door de inzet van een extra versteviging achterop de hiel. Al sinds het eerste type zien we rond de midvoet diverse straps, welke door middel van het aantrekken van de veters zorgt voor een optimale pasvorm bij jouw voet. Waar Saucony begon met vier van deze straps, zagen we er in versie twee al eentje minder. In de Triumph Iso 3 is gebruik gemaakt van twee straps rond de midvoet, in combinatie met twee lusjes in de voorvoet. Nog steeds een pasvorm die aan te passen is aan de voet, maar minder voelbare knelpuntjes. Laatste belangrijke punt: de tong van de schoen is dunner gemaakt in het nieuwste model. In type 1 en 2 was een vrij dikke en zachte tong geplaatst, wat het gevoel met veteren kon verminderen.

Saucony, Review, Triumph Iso, Saucony Triumph Iso, Hardlopen, Running, Hardloopschoenen, notantoherfitgirl

Uiterlijk

Een hardloopschoen blijft geen fashion item, al doen de merken steeds meer hun best gave uitvoeringen te maken. Zo kreeg ik de mogelijkheid de Triumph Iso 3 NYC te testen. Een uitvoering speciaal voor de New York City Marathon. De schoen is zwart, met links een groene zool en rechts een rode. Verder zijn er kleine details van Wallstreet toegevoegd. Momenteel is deze versie (bijna) niet meer te krijgen, maar kun je je lol op aan andere kleuren. Ook is er een LR uitvoering, uit de Life on the Run collectie. Een collectie die lifestyle en sport combineert. 

Saucony, Review, Triumph Iso, Saucony Triumph Iso, Hardlopen, Running, Hardloopschoenen, notantoherfitgirl

Technische specificaties

8mm heeldrop
Gewicht: 298 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainingsschoen, uitermate geschikt voor de langere afstanden

Conclusie

Als loper die de laatste jaren veel trainingsuren op de Saucony Triumphs heeft gemaakt, moest ik even wennen aan de Triumph Iso 3. De schoen voelde anders dan ik gewend was van type 2, maar zeker niet verkeerd. Na wat langere afstanden te hebben afgelegd viel het mij op dat dat wat ik voelde, werd veroorzaakt door de dunnere tong en de diepere flexgroeven onder de voorvoet. De schoen is flexibeler en wat zachter, wat er bij de kortere afstanden niet zo goed uit komt. Wat mij betreft is de Saucony Triumph Iso 3 weer een fijne schoen, goed reactief door de extra Everun hakinzet en toch erg comfortabel.

Saucony, Review, Triumph Iso, Saucony Triumph Iso, Hardlopen, Running, Hardloopschoenen, notantoherfitgirl

Je shopt de Saucony Triumph Iso 3 hier.

x Margon

Deze review is geschreven in samenwerking met All4running. 

Advertenties

18 gedachten over “Review: Saucony Triumph Iso 3

  1. Ik loop al jaren op van die lelijke (semi-roze) hardloopschoenen, maar ze doen hun werk gelukkig wel. Moet binnenkort echter op zoek naar nieuwe, denk ik. Vind deze wel hele gave kleuren hebben, vooral het voorste (zeg je dat zo?) paar! Die grijze op de website zijn ook heel mooi trouwens.

    Liked by 1 persoon

    1. Wat leuk! Laat je goed informeren, dan vind je zeker een passende en fijne schoen. Deze zijn niet volledig duurzaam geproduceerd, zoals helaas de meeste hardloopschoenen. In hardloopkleding zijn ze daar al veel verder mee. Toevallig brengt Adidas binnenkort een lijn op de markt waarbij het bovenwerk is gemaakt van visnetten en andere troep uit de oceaan. Gaaf om te zien dat er dus steeds meer duurzame technieken mogelijk zijn.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s