Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjes, wie kent ze niet?! Stiekem zijn dit mijn favoriete koekjes. Het knapperige biscuit, de zachte crème, het amandelschaafsel en natuurlijk de chocolade. Het liefst zoveel mogelijk… Hoe lekker is het dan om hier een taart mee te maken? Vaak wordt aan deze taart iets van advocaat of in ieder geval drank toegevoegd, ik kies er bewust voor dat niet te doen.

Ingrediënten

voor de bodemBokkenpootjestaart, recept, taart, verjaardag, genieten, bakken, notanotherfitgirl
4 middelgrote eieren
100 gram suiker
125 gram cakemeel

voor de vulling
2,5 pak bokkenpootjes
500ml slagroom, ongeklopt
2 zakjes vanillesuiker
4 zakjes klopfix
evt. suiker naar smaak in de slagroom

Benodigdheden

mixer
keukenweegschaal
springvorm (24cm, ingevet)

De bokkenpootjestaart bestaat uit twee delen, de bodem en de vulling. Je maakt eerst de bodem, deze moet in de oven en nog even afkoelen. Ik ben tijdens het afkoelen van de bodem begonnen met het maken van de vulling.

Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrische oven). Klop de eieren en suiker in 10 minuten tot een luchtig geheel. Schep daarna met een spatel het cakemeel erdoor. Doe dit voorzichtig, anders klop je alle lucht uit je beslag en stijgt deze niet op. Stort dit mengsel in een ingevette bakvorm en strijk glad. Bak de bodem in 35 minuten gaar. Laat de bodem na het bakken eerst afkoelen in de oven, anders stort hij behoorlijk in. Pas later uit de oven halen.


Halveer voor de vulling twee pakken bokkenpootjes door ze bij de crème doormidden te snijden. Snijd of breek deze dan weer in drie stukjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix en voeg de vanillesuiker toe. Je kunt naar smaak nog wat extra suiker toevoegen. Denk erom dat je het niet te zoet maakt, de bokkenpootjes brengen namelijk ook behoorlijk wat zoetigheid mee!


Halveer de afgekoelde bodem, zodat je een onder- en bovenkant krijgt. Leg de onderkant terug in de springvorm of op een groot plat bord. Smeer hier een laag slagroom op. Bedek met een laag bokkenpootjes, zodat je geen slagroom meer ziet. Dit herhaal je nogmaals, Bij mij was twee lagen voldoende. Let op dat je wel voldoende slagroom overhoudt voor de bovenkant van de taart. Na de laatste laag bokkenpootjes leg je de bovenkant op de taart. Deze smeer je in met de laatste laag slagroom. Verdeel de overgebleven bokkenpootjes over de bovenkant en verkruimel er eventueel nog een aantal zodat de gehele bovenkant bedekt is. Het is de bedoeling dat je geen slagroom meer ziet.

IMG_4782
* Slagroom over? Dan kun je eventueel de zijkant van de taart nog insmeren. Zet hier in de lengte gehalveerde bokkenpootjes tegenaan en je taart ziet er nog leuker uit!

Laat de taart minimaal een halve dag in de koelkast staan voordat je hem aansnijdt. Dat het lastig is kan ik je alvast verklappen, want hij is heerlijk!

Veel bakplezier!
x Margon

2 gedachten over “Bokkenpootjestaart

Plaats een reactie