Appelbollen

Appelbollen, een traktatie met een herinnering. Vroeger gingen wij in de vakantie af en toe naar Het Bakkerijmuseum in Medemblik. Hier maak je kennis met de echte oude ambachten uit de bakkerij en mogen de kinderen meehelpen met het maken van bijvoorbeeld appelbollen, truffels en gevulde koeken. Een heerlijk uitje voor jong en oud! Want ook al krijg je niet altijd de kans mee te helpen met bakken, de geur in de bakkerij maakt dat je spontaan zin krijgt in lekkere dingen. Steeds wanneer ik zelf appelbollen maak denk ik terug aan de leuke uitjes naar Medemblik, alleen al door de geur.

Ingrediënten

voor vier personenIMG_0049
4 kleine appels
4 vellen bladerdeeg
suiker
kaneel
melk
evt. amandelspijs

Bereidingswijze

Laat vier velletjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de suiker met de kaneel en laat even staan. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kaneelsuiker gebruiken (zoals ik heb gedaan), dan kun je deze stap overslaan.

Verwijder met een appelboor voorzichtig het klokhuis uit de appels. Schil de appel, maar zorg wel dat deze heel blijft.

Zet de appel in het midden van een vel bladerdeeg en vul het gat met de kaneelsuiker. Je kunt hier eventueel wat verkruimeld amandelspijs aan toevoegen. Vouw het bladerdeeg voorzichtig om de appel heen en druk aan. Als het goed is is nu de hele appel bedekt met bladerdeeg.

Smeer het bladerdeeg in met melk en strooi ook hier kaneelsuiker over. Bak de appelbollen in het midden van de oven gaar in 20 tot 25 minuten.

Eet smakelijk!
x Margon

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s