Review: Viking V1 Bluetooth Earphones

Muziek is voor mij echt onmisbaar tijdens een training. Zonder muziek ga ik niet op pad, zeker niet voor een langere duurloop. Met een lekkere beat kom ik makkelijker in mijn pas, kan ik pijntjes of irritaties makkelijker buiten sluiten en als ik een lekkere playlist aan heb staan vliegen de minuten en kilometers voorbij. In aanloop naar mijn eerste halve marathon (zie ook Road to Egmond), ben ik me gaan verdiepen in een goede bluetooth set. De kans om de Viking V1 Bluetooth Earphones te testen voor Bluetooth Oordopjes Store liet ik dan ook niet voorbij gaan!

bluetoothoordopjes.store, oordopjes, bluetooth earphones, bluetooth, running, sport earphones, viking v1, notanotherfitgirl, not another fitgirl, review

Bluetooth oordopjes

Het voordeel van Bluetooth oordopjes is vooral het feit dat ze draadloos zijn. Geen gerotzooi meer met kabeltjes die te kort zijn, of juist te lang. Nu draag ik mijn telefoon om mijn arm of in een FlipBelt, maar dat vind ik vaak niet ideaal. Ik ben er ook heel goed in tegen het kabeltje aan te slaan tijdens het lopen, waardoor die dopjes telkens uitvallen. Volgens mij is dat te wijten aan mijn looptechniek, maar irritant is het wel!

Naast het feit dat ik het draadloze aspect erg fijn vind, hecht ik ook veel waarde aan de kwaliteit van de oordopjes. Mijn muziek moet wel gewoon klinken zoals het hoort, dus de bas en gitaren van Volbeat horen wel lekker hard te zijn. Ook vind ik het belangrijk dat de oordopjes goed blijven zitten, niets zo vervelend als wanneer ze constant uitvallen. En last but not least; ze moeten wel tegen wat water kunnen. Weer of geen weer, lopen doe ik evengoed.

Viking V1 Bluetooth Earphones

Via Marten van de Bluetooth Oordopjes Store kreeg ik de Viking V1 opgestuurd. Heel eerlijk, ik had nog nooit van dit merk gehoord. In mijn vorige werk had ik vooral te maken met Jabra en Aftershockz. Die heb ik al eens geprobeerd, dus ik had wat vergelijkingsmateriaal. Laten we beginnen bij het begin!

De Viking V1 wordt geleverd in een stevig doosje, met daarin een bewaaretui. De complete set bestaat uit de Bluetooth Headset, de bewaaretui, een oplaadkabeltje met USB aansluiting, oorstukjes in diverse maten en natuurlijk een handleiding. Nu lees ik normaal die handleidingen eigenlijk niet door, speciaal voor jullie heb ik het wel gedaan 😉

Hoe werkt het?

De headset is niet zo groot, dus je kunt je vast voorstellen dat er niet veel knopjes aanwezig zijn. Moeilijk kan het dus niet zijn! Op het rechter oordopje vind je drie knopjes, welke makkelijk te bedienen zijn tijdens het lopen. In het midden vind je de aan/uit knop, heel belangrijk! Je zet hiermee niet alleen de headset aan of uit (lang indrukken), je kunt er ook je muziek mee pauzeren en weer starten (kort indrukken). De plus en min knopjes aan weerszijden zijn voor het regelen van het volume. Dit gebeurt stap voor stap, zodat je oren beschermd worden tegen extreem volume. Wanneer je deze knopjes langer ingedrukt houdt, spring je naar een een vorig of volgend nummer. Zo hoef je dus niet je telefoon te pakken om de muziek te bedienen.

bluetoothoordopjes.store, oordopjes, bluetooth earphones, bluetooth, running, sport earphones, viking v1, notanotherfitgirl, not another fitgirl, review

De test!

En dan natuurlijk het leukste gedeelte; de daadwerkelijke test! Ik heb de Viking V1 nu enkele weken in mijn bezit en heb ze in diverse omstandigheden kunnen testen. Opvallend is de pasvorm van de headset. Waar ik eerder moeite had prettige oordopjes te vinden met kabeltje, zit dit model me meteen als gegoten. Het haakje om je oor zorgt ervoor dat de dopjes goed blijven zitten, het kabeltje loopt in je nek en voor mij onder mijn vlecht/staart. Die kan ik niet meer raken!

Bij mijn vorige oordopjes merkte ik verschil in irritatie tussen de verschillende trainingen. Tijdens duurlopen ging het meestal wel prima, maar als ik wat meer mijn best deed in bijvoorbeeld een intervaltraining, sloeg ik die dingen constant uit. De Viking V1 blijft onder alle omstandigheden prettig zitten. Zelfs tijdens trainingen met zonnebril geeft het geen problemen! Ook in de sportschool bevalt de Viking V1 erg goed, al doe ik hem bij de squats uit. Dan is het juist minder prettig dat het kabeltje in je nek loopt ipv aan de voorkant. “Ieder voordeel heb z’n nadeel” zullen we maar zeggen 😉

De muziekkwaliteit is verbazingwekkend goed. Door de in-ear constructie wordt het omgevingsgeluid buitengesloten, al is dat voor mij niet noodzakelijk. Ik heb het volume meestal niet zo hard staan, zodat ik niet schrik als ik opeens ingehaald wordt door een fietser of auto. Tijdens intervaltrainingen heb ik vaak Volbeat aan staan, wat je kunt schalen onder redelijk harde rockmuziek. De bas en gitaren komen behoorlijk goed over, wat ik erg kan waarderen. Ook bij rustigere muziek, zoals tijdens mijn langzame duurlopen, is alles goed verstaanbaar en blijft de kwaliteit prettig.

Aanrader?

Wat mij betreft is de Viking V1 een absolute aanrader voor de hardloper! Niet alleen is de kwaliteit heel prettig, ook de batterijduur van 6 uur vind ik acceptabel. Het opladen neemt ongeveer twee uur in beslag, dus je bent in no-time klaar voor je volgende training. Voor mensen die lange afstanden fietsen of wandelen zou de batterijduur wellicht iets kort kunnen zijn, al is dit wel redelijk gemiddeld voor dit soort headsets. Tip: zorg er na je training voor dat je de headset echt helemaal uitzet na je training, des te langer gaat de batterij mee.

Via https://www.bluetoothoordopjes.store shop je de Viking V1 nu voor € 49,99 in plaats van € 69,99, dus ook de prijs is aantrekkelijk. De webshop levert behoorlijk snel, biedt duidelijke informatie online en er is zelfs een bloggedeelte waar je onder andere tips kunt lezen voor het aanschaffen van sportoordopjes.

Loop jij ook graag met muziek? En wat voor oordopjes gebruik je?

x Margon

Advertenties

6 gedachten over “Review: Viking V1 Bluetooth Earphones

  1. Ik sport ook altijd met muziek in mijn oren en heb ook vaak ruzie met de touwtjes van mijn oordopjes, Tegenwoordig sport ik dan ook met zulke oordopjes en ben er erg positief over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s