Road to Egmond – Deel 13

En dan is het 1 oktober 2017. De dag waarop ik mijn eerste test in aanloop naar Egmond zou gaan lopen. Zou zeg ik, want ik ben niet geweest.. Een keelontsteking vorige week gooide roet in het eten. Niet alleen voor Rondje Bergen, ook mijn trip naar de Berlijn Marathon werd helaas geschrapt.

En dan ben je ziek…

Vorige week donderdag kwam ik uit bed met een zere keel. Er stond een dag Limburg op de planning, welke ik af zou sluiten met een clinic in Maastricht. De volgende ochtend heel vroeg zou ik naar Berlijn vertrekken, waar ik twee dagen op de Marathon Expo mocht werken. Allemaal leuke dingen op de planning, dus een vreselijk slechte timing. Uit voorzorg maar aan de Citrosan, dubbele dosis Vitamine C, Strepsils en Ibuprofen. Helaas mocht het niet baten, de keelontsteking was al aanwezig.

Road to Egmond, hardlopen, running, notanotherfitgirl, Not Another Fitgirl, half marathon, Egmond
To the rescue!

Angst

Het is frustrerend om te merken hoe de angst dan opkomt. Precies een jaar geleden raakte ik voor de tweede keer in de ziektewet met een longvliesontsteking. Ook toen begon het met een zere keel, hoesten en verdween mijn stem. Je wordt ineens terug in de tijd geworpen. Terug in de angst, frustratie en onmacht die ik het afgelopen jaar zo vaak gevoeld heb.

Gelukkig zijn mijn longen nog steeds rustig en herhalen die zwaarste klachten zich nu niet. Een echte opluchting! Ik heb die bewuste dag de clinic in Maastricht nog gegeven, al was het fluisterend. Voor alles is een eerste keer zullen we maar zeggen! Mijn trip naar Berlijn is gecanceld en sinds dinsdag ben ik weer aan het werk gegaan. Rustig aan en niet het aantal uur per dag wat ik normaal doe, maar ik ben weer aan de slag. Mijn stem is terug, de koorts blijft weg en het hoesten, tja.. Af en toe klinkt het hier net als zeehondencreche Pieterburen, maar daar blijft het bij.

Road to Egmond, hardlopen, running, notanotherfitgirl, Not Another Fitgirl, half marathon, Egmond
Verplicht chillen op de bank

Luisteren naar je lijf

Het afgelopen jaar heb ik ook geleerd te luisteren naar mijn lichaam. Een stap terug te doen als dat moet, en eindelijk eens ‘wijze’ besluiten te nemen. Dus hoe moeilijk het ook was, ik besloot mijn grote testmoment af te zeggen. Ik zou vandaag de 10km lopen. Aan de hand van hoe dat ging, zou ik mijn trainingsschema richting de halve marathon aanpassen. Dat testmoment moet nu heel even op zich laten wachten. De planning is komende week een 10km training te doen en dan te kijken hoe en wat. Nog heel even in spanning dus!

Road to Egmond, hardlopen, running, notanotherfitgirl, Not Another Fitgirl, half marathon, Egmond, Chantal Tak Fotografie
The only way is up

Hoe nu verder?

Ik hoop komende week mijn schema van 3x hardlopen weer op te kunnen pakken. Doordat ik komende weken veel op reis ben voor mijn werk, maak ik mijn kilometers in ieder geval in veel verschillende gebieden. Zo ben ik woensdag en donderdag in België, met een overnachting in Brugge. Leuk om op zo’n manier de stad te verkennen!

Tot volgende keer! Ik hoop met goed nieuws over de 10km! 🙂

x Margon

 

Advertenties

Een gedachte over “Road to Egmond – Deel 13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s