Pepernoten monchoutaart

Pepernoten?! Is het daar niet een beetje vroeg voor? Ja, misschien wel. De Sint is nog niet eens in aantocht. Maar wedden dat jij daar anders over denkt als je deze taart hebt geproefd!

bakken, recept, pepernoten, sinterklaas, feestdagen, monchoutaart, sinterklaastaart, not another fitgirl, notanotherfitgirl

Vroeger had mijn moeder een regel; pas na Sint Maarten kwamen er pepernoten in huis. Zelf heb ik die regel ook een aantal jaar aangehouden, maar sinds vorig jaar ben ik om. Of eigenlijk moet zeggen; is Ronald om. Niet om gewoon te snoepen, maar als bodem voor deze taart. Zwaar favoriet hier in huis, en eigenlijk iedereen die hem heeft geproefd wil het recept hebben. Dus bij deze! Gratis en voor niets, een succes recept 😉

Ingrediënten

bakken, recept, pepernoten, sinterklaas, feestdagen, monchoutaart, sinterklaastaart, not another fitgirl, notanotherfitgirl

250 gram kruidnoten
100 gram (room)boter
200 gram MonChou
500 milliliter ongeklopte slagroom
2-3 eetlepels Nutella
1 a 2 zakjes KlopFix
100 gram witte (basterd)suiker
1 zakje vanillesuiker

Als garnering chocolade kruidnoten, truffelkruidnoten, Sinterklaas chocolaatjes of geschaafde chocolade. Net wat je lekker vindt!

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de kruidnoten (bijv. met blender of keukenmachine) en meng dit met de boter. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om af te koelen.

Verwarm de chocopasta au bain marie (of in de magnetron ) en smeer voorzichtig over de bodem. Zet de bodem weer terug in de koelkast.

Klop de slagroom met de KlopFix op tot het mooi stijf is. Meng in een andere kom de monchou met de vanille- en witte suiker. Hoe luchtiger gemengd, hoe lekkerder het is. Voeg de mengsels bij elkaar en klop het geheel nog even goed door elkaar. Verdeel over de bodem in de springvorm en strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel. Ik gebruik voor het gemak vaak een spuitzak, maar dit is dus niet noodzakelijk. Laat minimaal 3u opstijven, maar een hele nacht kan ook geen kwaad.

Snijd de taart los van de vorm met een mesje en garneer met bijv. chocolade kruidnoten.

Ook heel lekker als een persoonstaartjes. Staat nog leuk ook!

bakken, recept, pepernoten, sinterklaas, feestdagen, monchoutaart, sinterklaastaart, not another fitgirl, notanotherfitgirl

Eet smakelijk!
x Margon

 

Advertenties

11 gedachten over “Pepernoten monchoutaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s