Road to Egmond – Deel 14

Er zijn mensen die geloven dat 13 een ongeluksgetal is. Ik ben zelf niet zo van dat bijgeloof, maar update 13 in mijn Road to Egmond bevatte niet zulk leuk nieuws. En helaas werd dat nieuws daarna nog minder leuk! Vandaar dus ook dat deze update wat langer op zich heeft laten wachten.

“Mirror, mirror on the wall. I’ll always get up after I fall. And whether I run, walk or have to crawl, I’ll set my goals and achieve them all.” – Chris Butler

Van keelontsteking naar kinkhoest

Door een keelontsteking vlak voor die tijd, heb ik Rondje Bergen laten schieten. Geen 10km meting voor mij op een officieel parcours dus. Ik voelde me niet echt ziek meer, maar was wel bang te ver over mijn grenzen te gaan wanneer ik toch zou gaan lopen. Dus hoe moeilijk ook, het niet gaan lopen was een goede beslissing. Qua keelpijn en koorts knapte ik vrij snel op, Helaas nam het hoesten niet af. Dit leek zelfs alleen maar erger te worden. Mijn imitatie van een zeehond werd steeds echter.

Bijna elke ochtend en avond ging het zelfs zo ver door, dat ik compleet over de rooie raakte. Een snelle afspraak bij de huisarts wees uit dat ik waarschijnlijk een vlaag van kinkhoest heb opgelopen. Lekker dan.. Dat past niet in mijn (toch al krappe) schema! Gelukkig ben ik ondertussen weer ‘hoestvrij’. Niet alleen prettig voor mij, ook vriendlief kan weer gewoon door slapen ’s nachts 😉 Sorry lief!

Urban Run Breda

Ondertussen…

Nu ik dit schrijf, zit ik op mijn hotelkamer in Breda. Ik ben hier drie dagen voor mijn werk en heb gisteravond meegelopen met de Urban Run. Of ik gezellig even mee liep was de vraag. En voor ik uberhaupt gevraagd had wat er eigenlijk op de planning stond, had ik al ja gezegd. Er bleek een duurloop van een uur gepland te zijn. Dat heb ik laatst nog gelopen met Lisette, dus dat moest lukken.

Helaas voor mij werd er behoorlijk rap gestart. Ik kan op zich best lang lopen, maar mijn tempo is nog lang niet terug op het niveau dat ik had. Misschien ook niet gek, al frustreert het wel regelmatig. De route ging rond de stad, waarbij we veel parkjes en donkere straatjes mee pakten. Super leuk om op deze manier de omgeving te verkennen! Het tempo lag behoorlijk hoog. We zouden rond de 10km/u lopen, maar gingen sneller van start. Na 2,5 km was voor mij duidelijk dat ik dat geen uur vol ging houden. Ik wilde me echter ook niet laten kennen, want de rest van de groep leek het prima vol te houden. Gelukkig zakte het tempo iets en kon ik wat relaxter lopen. Het lopen in een groep is best wennen als je dat nooit doet!

Hardlopen, Running, Breda, Urban Run, 076, Brabant, Runnersworld Breda, ByBerrys, Polar

Gelukkig was ik niet de enige die moeite had met het tempo. De steek in mijn zij die ik na 3 km kreeg zakte bij kilometer 6 wel weer weg. Misschien doordat ik toen ging ontspannen. Ik durfde eindelijk toe te geven dat ze echt te hard voor me gingen en dus kon ik op een rustiger tempo achter de groep aan hobbelen. Na 9 km vond mijn rechterlong het welletjes en liet door middel van een gigantische steek even van zich horen. Ondertussen had mijn knie besloten te staken door alle ongelijke steentjes in de binnenstad. Dus hup, ego aan de kant en even 250 meter wandelen. Ademhaling weer door de neus, steek uit mijn long en weer op rustig tempo naar het eindpunt. Na precies 10 km in 70 minuten stapten mijn mede-afhaak-maatje en ik de winkel weer in.

Gemengde gevoelens

10 kilometer.. Een afstand die ik voor mijn longproblemen nog nooit had gelopen. Een afstand waar ik niet eens aan wilde denken, want een uur rennen leek me veel te saai. En nu liep ik hem. Niet zoals ik zou willen, maar hey I did it! Toch hield ik er gemengde gevoelens aan over. Enerzijds ben ik apetrots dat ik voor de tweede keer in twee weken 70 minuten aansluitend heb hardgelopen en dat ik dus officieel 10 kilometer heb gelopen. Aan de andere kant baal ik enorm van mijn tempo, het feit dat ik niet constant bij de groep kon blijven en vooral de spierpijn (en blaar!) waar ik vandaag mee loop.

Stom toch?! In januari ben ik heel voorzichtig weer gaan sporten en nu loop ik 10 kilometer. Er zijn genoeg mensen die het niet redden. Maar ja, die halve marathon is nog heel ver weg! Nog twee maanden om mijn kilometers op te voeren. Ik ga ervoor!

Naar welk (hardloop/sport) doel ben jij aan het werken?

x Margon

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s