Zalm met pesto uit de oven

Wat is er nou gezelliger dan met een leuk gezelschap genieten van een lekkere maaltijd? Wanneer er bij ons mensen komen eten staat er vaak zalm op het menu. Zeker wanneer mijn ouders of schoonouders komen! Ik ben gek op zalm, maar helaas houdt vriendlief er niet van. Voor mezelf maak ik het niet, dus een goede reden om het op het menu te zetten als er gasten komen. Deze variant met zelfgemaakte pesto is super simpel, snel klaar en je scoort er hoe dan ook punten mee!

Ik kook meestal op gevoel en weeg de ingrediënten niet precies af. Zeker bij deze pesto, dan wordt ie toch echt het lekkerst. Zorg voor goede, verse ingrediënten om mee te werken en ik weet zeker dat je nooit meer pesto uit een potje wilt.

Ingrediënten

Pesto, Recept, Notanotherfigirl, Koken, Homemade, Not another fitgirlvoor de pesto
een flinke bos verse basilicum
handje pijnboompitten
50 gram oude kaas
2 teentjes knoflook
zeezout
versgemalen peper
olijfolie, extra vierge

voor de zalm
4 zalmmoten
citroensap

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Rooster hier de pijnboompitjes in, tot ze lichtbruin kleuren. Snijd de knoflook fijn, rasp de oude kaas grof en pluk de basilicum blaadjes. De dunne takjes kun je prima gebruiken, de dikke zijn niet lekker. Doe de knoflook, kaas, basilicum en pijnboompitjes in de keukenmachine. Pureer grof, er mag best een beetje een bite in zitten. Schep over in een kommetje en doe er beetje voor beetje de olijfolie bij. Roer dit goed door en blijf toevoegen tot er een smeuïg smeersel ontstaat. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.

Het is lekker de pesto al vooraf te maken, zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen. Dek je kommetje dan af met vershoudfolie, waarbij je de folie goed op de pesto drukt en zet in de koelkast. Wanneer je de pesto gebruikt kun je deze met wat olijfolie weer smeuïg maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg vier stukken aluminiumfolie klaar, waar je de zalm ruim in kunt verpakken. Verwijder eventueel de huid van de zalm en leg de moten elk op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel licht met citroensap en wat zout en peper. Smeer royaal in met de zelfgemaakte pesto. Vouw het aluminiumfolie dicht, maar niet strak om de zalm. Zo kan de warmte tussen het folie en de zalm komen en wordt de zalm extra zacht. Bak voor ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.

Stuur je me een foto als je dit recept hebt gemaakt? Of tag me op Instagram met @notanotherfitgirl. Eet smakelijk!
x Margon

8 gedachten over “Zalm met pesto uit de oven

Geef een reactie op Chantal Janssen Reactie annuleren